***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Новият министър председателства заседание за „политическия боклук“. Бившият вице на Тръмп го подхвана с остри критики


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 8 юни   

 

Висшият правосъден съвет (ВСС) стартира да преглежда всъщност двете претенции за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев.

Първото искане е за нарушаване на служебните отговорности по отношение на следствието на гърмежа против кортежа му, а второто за изявление на Гешев, в което той назовава българските политици „ политически отпадък “.

За първи път съвещанието на Съвета ще бъде управлявано от новия правосъден министър Атанас Славов.

***

***

Финансовият министър Асен Василев увери, че за всички почнали общински планове има планувани средства и акцентира, че никой план няма да остане несбъднат поради липса на пари.

Думите му пристигнаха в отговор на въпрос от страна на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която съобщи, че е упълномощена от кметове на общини да отнесе питането към финансовия министър, защото имало терзание, че по някои планове няма да могат да се разплатят, а към този момент са били стартирани.

***

????

Това може ли да бъде ненапълно пояснение за какво, като народ, нещо все сме недомислили?

***

Разрушаването на язовира в Каховка е довело до наводняването на над 600 кв. км в южната част на Украйна – както на следения от силите на Киев десен бряг на река Днепър, по този начин и на левия бряг, следен от руснаците, заяви Франс прес, като цитира украинския губернатор Олександър Прокудин.

***

Димът от горски пожари в Канада токсини въздуха по Източното крайбрежие и в Средния Запад на Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес. Нездравословна мъгла покри столиците на двете страни, докара до анулация на полети и бейзболни мачове, а хората извадиха маски за лице от времето на пандемията, написа Българска телеграфна агенция.

***

Шест деца са били ранени при всеобщо намушкване във френския град Анси, оповестява Агенция Франс Прес, базирайки се на източник от службите за сигурност.

***

Пенс сподели, че Тръмп е заплашил фамилията му и всички в Капитолия на 6 януари 2021 година „ Но американският народ заслужава да знае, че на този ден президентът Тръмп също по този начин изиска от мен да избера сред него и нашата конституция “, сподели Пенс и добави, че „ който се слага над конституцията, в никакъв случай не би трябвало да бъде президент на Съединени американски щати “.

***

Федерални прокурори са уведомили някогашния американски президент Доналд Тръмп, че е обект на следствие поради работата му с класифицирани документи, откакто е напуснал поста, съобщи организация Ройтерс, като се базира на ABC News.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР